Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dva pripadnika ETA-e, koji su uhićeni u nedjelju, odgovorni su za bombaški napad izvršen na parkiralištu madridske zračne luke u prosincu 2006. u kojem su ubijene dvije osobe i nakon kojeg su prekinuti mirovni pregovori s baskijskom separatističkom skupinom.


"To su ljudi koji su prouzročili eksploziju u kojoj su poginule dvije osobe na terminalu četiri", izjavio je ministar unutarnjih poslova Alfredo Perez Rubalcaba na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna ETA ubila vojnika u trećem bombaškom napadu u 24 sata Slika nije dostupna ETA preuzela odgovornost za dva napada u Španjolskoj

Vijest o važnom uhićenju pripadnika ETA-e došla je u vrijeme kampanje socijalističke vlade za opće izbore 9. ožujka.

Vlada je prekinula mirovne pregovore s ETA-om nakon eksplozije automobila bombe na parkiralištu terminala četiri madridske zračne luke. U tom su napadu izgubila život dva državljana Ekvadora koji su zaspali u parkiranim vozilima.

Martin Sarasola i Igor Portu uhićeni su u Baskiji u nedjelju i kod njih je pronađeno oružje. Portu je završio u bolnici ubrzo nakon uhićenja sa slomljenim rebrom i ubodnom ranom pluća, a vlada je priopćila da je ozlijeđen dok se opirao uhićenju.