Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SLUČAJ KRIŽANČEVO SELO

Uhićeni Bošnjaci osumnjičeni za strijeljanja vojnika, ubojstva civila i uništavanje imovine

SIPA (Arhiva: AFP)
SIPA (Arhiva: AFP)
Osmorica bivših zapovjednika i pripadnika Armije RBiH osumnjičeni su za ratni zločin protiv zarobljenika i civila na području Križančeva sela krajem prosinca 1993. godine. Uhićeni su u četvrtak u akciji SIPA-e, po nalogu Tužiteljstva BiH.

SIPA je u četvrtak na području Viteza, Zenice i Sarajeva, uhitila osmoricu Bošnjaka, bivših pripadnika Armije BiH, osumnjičenih za ratni zločin nad zarobljenicima i civilima hrvatske nacionalnosti u Križančevom selu kod Viteza.

Pročitajte i ovo Predsjednik Zoran Milanović otvaranje pregovora s BiH Predsjednik prozvao Plenkovića: "Ovo je vrhunac njegova dodvoravanja briselskim birokratima" Milorad Dodik Osjeća se ugroženo Dodiku nastavljeno suđenje: Proces nazvao farsom pa zaradio opomenu

Prema priopćenju Tužiteljstva BiH, osumnjičeni su uhićeni na više lokacija u BiH zbog sumnji da su počinili jedan od najtežih ratnih zločina nad Hrvatima u BiH.

Osumnjičeni su da su kao zapovjednici i pripadnici Armije BiH s prostora Središnje Bosne i Viteza postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti ratnih zarobljenika i civilnih osoba za vrijeme rata, odnosno da su u mjestu Križančevo selo u BiH 22. prosinca 1993. ubili najmanje 12 zarobljenih pripadnika HVO-a koji su se prethodno predali, te dvije žene, pljačkali i uništavali imovinu, javlja Dnevnik.ba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene