BiH parlament (Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list)
BiH parlament (Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list) Foto: Zvonimir Coric/Vecernji list

Pripadnici Federalne uprave policije uhitili su u petak potpredsjednicu Parlamenta Federacije BiH Vesnu Švancer, koja je inače dužnosnica Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića, te još jednoga člana ove stranke u korupcijskoj aferi povezanoj s dodjeljivanjem sredstava nevladinim organizacijama.


Kako su u subotu objavili mediji u BiH, policija je u akciji naziva 'Globus' na području Tuzle i Gračanice uhitila dvije osobe zbog zloporabe službenog položaja i ovlasti. Za uhićene su navedeni inicijali (V.Š. i S.K.) te je policija objavila kako su kriminalistički ispitani, te će biti predani Županijskom državnom odvjetništvu.

Vezani članci Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Počinje suđenje za ''skandal koji će ući u anale'': Bivši predsjednik tvrdi da je nevin Policija, ilustracija Skandal u Varaždinu: Na spomeniku žrtvama holokausta osvanuo kukasti križ i slovo 'U'

Proveden je i pretres prostorija koje su koristile dvije osobe te su izuzeti predmeti koji se dovode u svezu s kaznenim djelom.

Mediji su objavili kako je uhićena dopredsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Vesna Švancer i član Općinskog odbora SBB-a Gračanice Said Kapetančić.

Dopredsjedavajuća Federalnog parlamenta je po tim navodima odobravala sredstva nevladinim udrugama, nakon čega su joj one vraćale taj novac.

Švancer je prošle godine osuđena na uvjetnu kaznu pred Općinskim sudom u Zenici zbog kaznenog djela prijevare. (Hina)