Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijena banda

Uhićena četiri pomagača Pink Panthera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhvaćeni su Srbin, dva Izraelca i Belgijanac koji su pomagali najpoznatijoj bandi lopova.

Luksuzni ručni satovi i nakit vrijedan više od pola milijuna eura zaplijenjeni su, a četiri su osobe uhićene u akciji austrijske policije koja je u Beču razbila mrežu pomagača bande Pink Panthera, priopćila je policija.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

Osamnaest ručnih satova ukradenih u pljački u Montreuxu, u Švicarskoj 15. siječnja, među kojima i sat vrijedan 53.000 eura, zaplijenjeno je u akciji u hotelu austrijske prijestolnice 5. veljače te nakit i 57.000 eura u gotovini.

Tridesetpetogodišnji Srbin, za kojeg se sumnja da je robu dovezao iz Švicarske, dva Izraelca (37 i 39) i 40-godišnji Belgijanac kojima je roba navodno bila namijenjena, uhićeni su nakon istrage koja se vodila u suradnji s njemačkom, švicarskom, belgijskom i srbijanskom policijom.

FOTO Pao pripadnik zloglasne bande: Imao putovnicu izdanu u BiH

Ovakva razbijanja mreže pomagača povezanih s Pink Pantherom rijetka su budući da je ta međunarodna banda pljačkaša nakita veoma dobro organizirana, istaknula je bečka policija.

Banda Pink Panther, čiju jezgru čine državljani s područja bivše Jugoslavije, imaju, navodi Interpol, oko 220 članova koje se sumnjiči da su od 1999. diljem svijeta ukrali nakit i luksuzne predmete u vrijednosti većoj od 330 milijuna eura. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene