Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Ive Pukanića

Luka i Robert Matanić na sudu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Luka i Robert Matanić pod velikim osiguranjem sprovedeni su na županijski sud. U odvojenom postupku, u statusu svjedoka istražnoj sutkinji i dalje tvrde kako im Slobodan Đurović i Milenko Kuzmanović nisu pomagali da prijeđu granicu.

Robert Matanić doveden je na Županijski sud u Zagrebu kako bi svjedočio u dva odvojena procesa koja se vode protiv logističara u planiranju ubojstva suvlasnika 'Nacionala' Ive Pukanića, potvrdio je glasnogovornik Županijskoga suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Slika nije dostupna Obišli gradilište islamskog centra Josipović: Siguran sam da će ovo biti centar prijateljstva

Uzimajući u obzir danas izrečeno, državno odvjetništvo odučit će kako nastaviti. Optužnica za udruživanje u zločinačku organizaciju i planiranje atentata još nije podignuta. 

>> Ubojstvo Ivane Hodak ranije najavljeno?


Uhićen suradnik Bojana Gudurića

Novosadska policija uhitila je 27-godišnjeg Dušana Dimitrova iz Novog Sada, bliska suradnika Bojana Gudurića, osumnjičena da je umiješan u ubojstvo Ive Pukanića, piše beogradski 'Blic'.

Dimitrov je uhićen u četvrtak oko 12 sati u Novom Sadu, gdje ga je na ulici presrela policija.

'Osumnjičeni je priveden jer je sa svojom skupinom planirao pljačku jedne od novosadskih pošta. Također, za njim je raspisana i tjeralica jer je u odsutnosti pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog više teških razbojstava', izjavio je za 'Blic' izvor blizak istrazi.

'Dimitrov je svojedobno bio pripadnik kriminalne skupine koju je predvodio Zoran Popović Ćela. Ta skupina je prije tri godine harala Vojvodinom i počinila najmanje 15 teških razbojstava u tijeku kojih su žrtve brutalno pretučene. Njoj je pripadao i Bojan Gudurić, osumnjičenik za Pukanićevo ubojstvo. Nakon saznanja da se Gudurić krije u Vojvodini policija je pojačala nadzor nad njegovim negdašnjim suradnicima, među kojima je i Dimitrov', navodi 'Blic'.

'Blicov' izvor je također rekao da se zadnjih nekoliko tjedana znalo da je Dimitrov u Novom Sadu.

'Bio je sve vrijeme pod paskom, ali ga nismo uhitili jer je postojala mogućnost da će Gudurić na neki način pokušati kontaktirati s njim, što bi nas dovelo i do njega. Međutim, kad je policija saznala da Dimitrov planira oružanu pljačku, u četvrtak ga je odlučila uhititi. Sve do trenutka uhićenja, osumnjičenik je vozio bicikl kroz Novi Sad, odmjeravajući koja je poštanska poslovnica najprikladnija za pljačku. Kad je uhićen, kod njega je pronađena krivotvorena osobna iskaznica, zahvaljujući kojoj se taj osuđeni kriminalac slobodno kretao gradom', prenosi 'Blic' svoj izvor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene