Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar pravosuđa odlučuje

Odluka o Gudurićevom izručenju još nije donešena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odluka o izručenju Bojana Gudurića Hrvatskoj još nije donesena jer je može donijeti samo ministar pravosuđa Bosne i Hercegovine a ne sud, izjavio je tajnik ministarstva pravosuđa BiH Jusuf Halilagić.

'Ministar će donijeti odluku kada nam o tome bude dostavljena odgovarajuća dokumentacija a to se još nije dogodilo', kazao je Halilagić opovrgnuvši tako tvrdnje nekih medija po kojemu je već odlučeno o Gudurićevu izručenju hrvatskom pravosuđu. Glasnogovorica suda BiH Manuela Hodžić objasnila je Hini kako je ovaj sud tek utvrdio postojanje osnova za Gudurićevo izručenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izvor Pressa tvrdi 'Gudurić se predao jer se boji Joce Amsterdama' Slika nije dostupna Razlozi predaje 'Gudurić je uplašen i boji se likvidacije'

 

>> Svjedok: Pukanić nije govorio da je u opasnosti

'Sud je utvrdio da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Hrvatskoj i odgovarajući spis o tome upućen je ministarstvu pravosuđa BiH', kazala je Hodžić. Bojan Gudurić zvani Bajone nakon šesnaest mjeseci skrivanja početkom veljače predao se policiji u Banjoj Luci. Od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru Suda BiH u Sarajevu.

Glasnogovornica Suda BiH Manuela Hodžić objasnila je kako Gudurić ondja može ostati koliko god to bude potrebno do trenutka izručenja ali da se, s obzirom na okolnosti, očekuje da će cijeli postupak biti uskoro završen. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene