Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suđenje Pukanićevim atentatorima počelo je ispočetka čitanjem optužnice.


Bojan Gudurić ne smatra se krivim. Gudurića se u optužnici tereti da je snajperom vrebao s krova zgrade u Palmotićevoj ulici u slučaju da je podmetnuta eksplozivna naprava zakaže. Zadržao je odvjetnika po službenoj dužnosti, Dragana Baltića, te rekao da obranu želi iznositi na kraju postupka.

Vezani članci Slika nije dostupna Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna Mafalani i Gudurić tvrde da krunski svjedok laže

>> Gudurić zatražio odgodu, želi se pripremiti

>> VIDEO: Bojan Gudurić stigao u remetinečki zatvor

USKOK je, među ostalim, tražio da se putem međunarodne pravne pomoći i nadležnog pravosudnog tijela Kraljevine Nizozemske, pribave podaci o istrazi o akcijama kodnog naziva Blue i Paris. U njima su se vodili postupci i provodile mjere protiv Slobodana Đurovića, Joce Amsterdama i Srđana Miranovića, te nalog o provođenju tajne pratnje s fotografijama i videozapisom. Svjedok Ratko Knežević ipak se neće ponovno ispitivati, već će se njegov iskaz procitati u glavnoj raspravi.

Paralelan postupak za isti zločin uskoro će početi i u Beogradu, gdje će se na optuženičkoj klupi nači Milovanović, zajedno s Milenkom Kuzmanovićem te navodnim naručiteljem Jocićem koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju