Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga ide dalje

VIDEO Uhićen Otrov, jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca: Imao slovenske dokumente. Radio za srpskog Escobara?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 37-godišnji Manuel Vulić Otrov, uhićen je u Kolumbiji u akciji tamošnje policije i Interpola.

Borut Mozgan ime je pod kojim je u Kolumbiji živio tri godine predstavljajući se kao međunarodni policajac kojeg su angažirale diplomatske misije jedan od najtraženijih hrvatskih bjegunaca, 37-godišnji Manuel Vulić.

Uhićen je u gradu Pereiri na zapadu Kolumbije u akciji tamošnje policije i Interpola, a uz sebe je imao lažne slovenske dokumente, među kojima i iskaznicu na ime druge osobe koja ga je akreditirala kao policijskog službenika Republike Slovenije.

Upozorenje o njegovoj prisutnosti u zemlji kolumbijskim vlastima dostavila je američka agencija, piše portal Semana

Prema američkoj istrazi, Vulić je, kako se sumnja, vođa međunarodne organizacije koju čini nekoliko hrvatskih državljana, a koja se navodno bavi krijumčarenjem kokaina iz Kolumbije u Europu. Istraga pokazuje da se mreža, čiji je Vulić navodno dio, povezuje s ubojstvima te kupnjom, prodajom i proizvodnjom oružja i eksploziva.

Vulić je bio poznat pod nadimkom "Veneno", odnosno "Otrov" i rodom je iz Zagreba, a kolumbijska policija navodi kako će provesti daljnju istragu o tome tko su bili Vulićevi kontakti u zemlji, piše Večernji list.

Dugi krakovi kriminalne hobotnice

Sredinom travnja podignuta je optužnica protiv osmorice hrvatskih državljana zbog krijumčarenja najmanje 609 kilograma kokaina iz Južne Amerike u vrijednosti većoj od 16.4 milijuna eura, koji su potom i preprodavali.

Kokain su preuzimali preko luke u Pločama. USKOK je predložio da se okrivljenima oduzme 3.415.422,32 eura nepripadne imovinske koristi, a za osmorku je zatraženo produljenje istražnog zatvora.

Pročitajte i ovo Dražen Rastović, voditelj Službe kriminaliteta droga ZA DNEVNIK NOVE TV Šef Službe kriminaliteta droga otkrio koliko su zaplijenili ove godine: "To je višemilijunska vrijednost. Ali za nas hrvatske policajce oduzeta droga je smeće"

Pročitajte i ovo Kuća na Čiovu u vlasništvu Barta M. Velika akcija Europola Međunarodna mafija prala novac u Dalmaciji: Na Čiovu novcem od kokaina kupljena dvokatnica

Radi se navodno o hrvatskom kraku priče o "srpskom Escobaru", podsjeća IndexDarku Šariću koji je uhićen prije godinu dana u Beogradu, dok je bio u kućnom pritvoru. Među osmero okrivljenih koji su radili sa Šarićem i krijumčarili pa u zemlje EU prodavali kokain vrijedan više od 167,4 milijuna eura je i Vulić. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene