Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznat motiv ubojstva

Uhićen 18-godišnjak optužen za ubojstvo gradonačelnika Mouscrona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osamnaestogodišnjak osumnjičen da je hladnim oružjem ubio gradonačelnika belgijskog grada Mouscrona u utorak je optužen za ubojstvo i zatvoren je, objavilo je državno odvjetništvo okruga Mons-Tournai.

Alfred Gadenne (71) pronađen je mrtav u ponedjeljak oko 20 sati na groblju nedaleko od svoje kuće. Mladić je gradonačelniku prerezao grlo, pozvao policiju i predao se bez pružanja otpora. Tijekom poslijepodneva izveden je pred istražnog suca koji ga je optužio za ubojstvo i naredio njegovo zadržavanje u zatvoru.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Istragom se treba odrediti motiv ubojstva. Prema lokalnim medijima, mladić je navodno osvetio oca, bivšeg djelatnika općine kojem ugovor nije obnovljen i koji je 2015. počinio samoubojstvo.

Ubojstvo gradonačelnika potreslo je Belgiju. Premijer Charles Michelu ponedjeljak navečer napisao je na Twitteru da je zaprepašten brutalnim ubojstvom popularnog gradonačelnika i umirovljenog člana saveznog parlamenta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene