Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ubila vlastitu baku da ne bi cijelu njezinu ušteđevinu potrošila na starački dom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Joanne Hussey ubila je svoju baku Annie Garbutt, nakon što je radnica socijalne službe zaključila kako starica treba otići u dom za umirovljenike.

Hussey se nakon ubojstva odvezla kući, okupala i namjeravala je očistiti lopatu kojom je počinila ubojstvo. Riješila se svoje krvave odjeće i cipela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istražitelji traže svjedoke Ispred zgrade suda ostavljena ljudska glava, malo dalje pronađen i torzo Slika nije dostupna skrivao i ostatak tijela Jeziv slučaj: Rođakinja muškarcu pozvala policiju, on ih odveo do zamrzivača i iz njega izvadio - ljudsku glavu

Do bakina stana vratila se sutradan i nazvala policiju te im rekla kako je baku zatekla u takvom stanju. Policija je povezala nju sa slučajem, nakon što su forenzičari pronašli tragove bakine krvi na lopati u njezinoj kupaonici.

Nakon toga je uhićena, a shvativši da je to dobar dokaz protiv nje, promijenila je priču i tvrdila kako boluje od mentalne bolesti.

- Zamjeniku je rekla kako čuje glasove u glavi, a 'oni' su joj rekli da se mora riješiti svih loših ljudi. Ti glasovi rekli su joj da se treba riješiti i svoje bake, rekao je policijski inspektor.

Sudac je prepoznao njezin pokušaj izbjegavanja stvarnih posljedica koje nosi optužba za ubojstvo i proglasio ju krivom nakon jednosatnog dogovora. Otkriveno je i da je ona tjedan dana prije ubojstva poslala svom kolegi i bivšem dečku sms poruku ovog sadržaja: 'Otiđi do bake ranije i pronađi je mrtvu. Glave potpuno smrskane. Treba mi prijatelj'. Također rekla mu je kako bi bilo idealno kad bi baka jednostavno pala niz stepenice.

Iako je tada baka još bila živa i zdrava, tekst je bio pravi opis onoga što se ubrzo i dogodilo.

Baku je napala u krevetu, udarala ju je lopatom po glavi i prsima dok je sjedila nasuprot nje, potpuno bespomoćne i krhke umirovljenice. Slomila joj je lubanju i smrskala kosti i rebra.

Motiv ovog stravičnog ubojstva bila je pohlepa. Naime, njezina je baka posjedovala dvosoban stan u vrijednosti 130 000 funti, gdje je živjela sama nakon što joj je suprug preminuo 1996. godine. Imala je i veliku ušteđevinu, a unuka je vjerovala da na računu ima više od 100 000 funti. Hussey je prijatelju rekla kako je sa bakina računa uzela između 15 000 i 20 000 funti za kozmetičke tretmane.

Vođena strahom da će sva bakina ušteđevina biti potrošena na plaćanje doma za umirovljenike i brige za nju, unuka ju je ubila. Poslije se otkrilo da su ona i njezina majka već dotada uzele mnogo novca sa računa ubijene Annie Garbutt.

Prijeti joj kazna doživotnog zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene