Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medijski izvještaji

Prve strašne posljednice Kimovih testova: U nuklearnoj bazi u Sjevernoj Koreji poginulo 200 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U urušavanju tunela u nuklearnoj bazi u Sjevernoj Koreji poginulo je, strahuje se, čak 200 ljudi, javljaju svjetski mediji.

U urušavanju tunela na sjeveroistoku Sjeverne Koreje, na području Punggye-ri gdje se inače provode nuklearna testiranja, poginulo je čak 200 ljudi, javljaju svjetski mediji pozivajući se na japansku televizijsku kuću Asahi.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta" Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne

U inicijalnom izvještaju je navedeno je da se incident dogodio još 10. listopada te da je oko stotinu ljudi ostalo zarobljeno u tunelu uslijed urušavanja, a da je još stotinu stradalo u drugom urušavanju nakon što su pokušali pomoći kolegama.

Južnokorejska agencija Yonhap izvijestila je pak kako je do nesreće došlo tijekom izgradnje tunela u nuklearnoj bazi.

Vjeruje se da je nesreća posljedica šestog nuklearnog testa Sjeverne Koreje koji je izveden početkom rujna i koji je izazvao očito veće tektonske poremećaje planinskog područja a i šire s obzirom da se podrhtavanje osjetilo i u Kini. 

Strahuje se da bi, uslijed ovakih incidenata, moglo doći i do daleko veće katastrofe i radiaktivnog curenja kakvo se dogodilo u Černobilu ili pak Fukushimi, piše The Sun.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene