Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U susjedstvu

Zolje, pištolji i bombe, ali i teže naoružanje: Velike količine ilegalnog oružja došle iz skladišta JNA-a?

Ilegalnim oružjem izrešetao prometni znak - 3
Ilegalnim oružjem izrešetao prometni znak - 3 Foto: PUZ
Količina oružja koju posjeduju građani Crne Gore mogla bi premašivati 200.000 komada. Osim legalnoga, tu je i mnogobrojno ilegalno oružje, a dijelom dolazi iz JNA-ova skladišta.

U Crnoj Gori, koja ima oko 620.000 stanovnika, izdano je više od 100.000 dozvola za oružje, podatak je Ministarstva unutarnjih poslova. Grube policijske procjene su da kod građana ima još od 40 do 80 tisuća komada ilegalnog oružja.

"Neslužbeni podaci govore da u Crnoj Gori postoji oko 80.000 komada oružja u nelegalnom posjedu. Mi ni danas ne znamo gdje je nestalo naoružanje iz skladišta JNA-a – od zolji, pištolja i bombi do težeg naoružanja", rekao je Ivan Pekić iz Internacionalne policijske organizacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ČUDAN PRIZOR U odvodnom kanalu na istoku Hrvatske pronađena hrpa - odbačenih pušaka. Iz policije imaju poruku za građane

Država ima malo više od 190.000 domaćinstava prema popisu stanovništva iz 2011. godine, iz čega proizlazi da svako domaćinstvo ima neki komad vatrenog oružja, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOD NOVE GRADIŠKE Skrivao bogat arsenal ilegalnog oružja na imanju: Policija spriječila moguću tragediju i objavila detalje otkrića

Poznato je da Crnogorci imaju puno oružja, legalnog i ilegalnog, a problem je počeo dodatno zanimati javnost nakon masovnog ubojstva u Cetinju 12. kolovoza, kada je Vuk Borilović usmrtio deset, a ranio šest osoba pucajući iz lovačkog oružja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene