Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U sudaru egipatskih vlakova 80 mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 80 osoba izgubilo je život u ponedjeljak ujutro u sudaru dvaju vlakova sjeverno od Kaira, doznaje se od sigurnosnog izvora. U najtežoj željezničkoj nesreći u Egiptu od 2002. godine ozlijeđene su najmanje 163 osobe.

Dva su vlaka prometovala istom prugom prema prijestolnici, jedan iz Mansoure (130 km sjeverno od Kaira), drugi iz Benhe (50 km sjeverno od Kaira).

Pročitajte i ovo Ilustracija Sanirana šteta Nakon sudara vlakova popravljena pruga kod Rijeke: Promet bi trebao krenuti poslijepodne Prevrnuti vlak - 2 DNEVNIK NOVE TV VIDEO Ekskluzivne snimke teške željezničke nesreće: Šteta se mjeri u milijunima eura

Sudar se dogodio kod mjesta Qalioub, dvadesetak kilometara sjeverno od prijestolnice, prema izvoru. Ozlijeđeni putnici prevezeni su u sedam najbližih bolnica.

Državna novinska agencija MENA javila je da jedan od vozača navodno nije poštivao željeznički prometni signal za zaustavljanje.

Očevici su rekli da je jedan vlak iskočio iz tračnica, te da se
djelomično zapalio. Prema MENA-i, sudar se dogodio kad se jedan vlak zabio u stražnji dio drugog vlaka koji se kretao u istom smjeru.

Riječ je o najtežoj nesreći na egipatskim željeznicama od 2002. godine kad je 360 ljudi poginulo u požaru koji je zahvatio sedam vagona prepunog putničkog vlaka.

1. svibnja ove godine 45 Egipćana je ozlijeđeno u sudaru dvaju vlakova u Charquiyji, sjeverno od Kaira, a koncem veljače 20 je osoba ozlijeđeno u sličnoj nesreći kod Aleksandrije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene