Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Italiji već dramatično

Novi vodeni val iz Slovenije očekuje se tijekom noći i jutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska agencija za okoliš proglasila je u nedjelju ujutro najviši stupanj opasnosti od poplava, drugi u tjedan dana, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Zbog padavina u sjeverozapadnom dijelu države u porastu su rijeke Soča i Vipava, a tijekom popodneva, noći i u ponedjeljak hidrolozi očekuju da može doći do velikog povećanja protoka i vodostaja Kupe, Save i drugih rijeka u većem dijelu zemlje, pa i rijeke Drave koja je početkom tjedna izazvala poplave u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Poruke zahvale na slovenskim cestama poruke na cestama FOTO Zbrajaju milijunske štete, ali su na prvom mjestu ljudi: Ovako su Slovenci zahvalili na pomoći u poplavama Slovenija solidarna - 5 ujedinjeni susjedi Prizorima katastrofe u Sloveniji prkosi zajedništvo: "U ovom trenutku hitno su nam potrebni lijekovi jer se infekcije već javljaju"

Trećina Slovenije je pod 'crvenim alarmom', a sutra će se taj stupanj opasnost proširiti na dvije trećine zemlje.

>> Šteta od poplava u Varaždinskoj županiji vrtoglavih 27,5 milijuna kuna!

I pred mještanima Virje otoka, Lovrećan otoka i Vratno otoka besana je noć. Ponovno se pripremaju za novi vodeni val, postavljaju se nasipi, podijeljena je hrana, odjeća i voda. Svi osluškuju vijesti s druge strane granice, a danonoćno se popravlja nasip koji je pukao i izazvao prošlotjednu poplavu. Drava je tijekom dana više puta rasla i spuštala se za oko pola metra. Jači vodeni val iz Slovenije očekuje se tijekom noći i sutrašnjeg dana, prema najavama trebao bi biti bar upola manji od onog s početka tjedna.

Podsjetimo, vodeni val na početku tjedna koji je stigao iz Slovenije poplavio je i područja u Hrvatskoj. Najveće štete nastale su u dijelu Varaždinske županije, a Sava je prijetila nizvodno od Zagreba kod mjesta Rugvica. Elementarna nepogoda proglašena je za naselja Lovrečan Otok, Brezje Otok, Otok Virje, Vratno Otok i Virje Križovljansko. Očekuje se da bi već noćas veća količina vode iz Slovenija mogla ponovno stići do tih područja na Dravi. Stoga će se stanje vodostaja u Sloveniji budno pratiti i kod nas.

Poplave već prijete sjeveru Italije. Prema pisanju 24ur.com, iz tog područja dolaze izvješća jakim padalinama i bujicama,  srušenim mostovima i poplavljenim cestama, a stanovništvo je pozvano da ostane u kućama i ne izlazi van. Bujica u mjestu Romagnano odnijela je jedan automobil s dvije osobe u njemu.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene