Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad će u Hrvatskoj tako?

U skopskim autobusima zabranjen turbo-folk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradske vlasti u glavnome makedonskom gradu Skoplju vozačima javnoga gradskog prijevoza naredili su da putnicima više ne puštaju svoju omiljenu glazbu, balkanski turbo-folk, s obzirom na to da jednome dijelu putnika takva vrsta glazbe smeta.

Nakon pritužbi brojnih putnika gradski prijevoznik, tvrtka JSP, od vozača novih autobusa zatražila je da izbace turbo-folk s repertoara te im ponudila kompilaciju s 400 pjesama ugodnih uhu, što su je 'složili' renomirani makedonski DJ-evi.

'Naši se putnici žale, traže da promijenimo tu preglasnu i neprimjerenu glazbu u vozilima javnog prijevoza. Jasno mi je da ne možemo zadovoljiti sve ukuse ovoga svijeta, no vjerujem da će većina putnika odsad biti zadovoljna izborom glazbe', rekao je novinarima direktor JSP-a Mišo Nikolov, pojasnivši kako će vozači tijekom jutra puštati laganije pjesme, polovinom dana nešto dinamičnije, tijekom poslijepodneva puštat će se domaća i strana glazba, a tijekom noći, kada gradski prijevoz koriste uglavnom mladi, vozači će puštati tehno glazbu.

'Nismo zabranili turbo-folk, kao što ne možemo zabraniti bilo kakvu vrstu glazbe, ali mi smo ga jednostavno skinuli s repertoara', rekao je Nikolov.

Skopske gradske vlasti nedavno su u gradski prijevoz ponovno uvele autobuse na kat. Pedesetih godina prošlog stoljeća vlasti su kupile čuvene autobuse Routemaster od Londona, ali ih je većina uništena u katastrofalnom potresu 1963. godine. Gradske vlasti kažu kako im je cilj vratiti Skoplju 'stari sjaj'. Ti autobusi opremljeni su zvučnicima. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Nesreća u Njemačkoj Sve službe na terenu FOTO/VIDEO Objavljene snimke s mjesta strašne nesreće u Njemačkoj: Prevrnuo se Flixbusov autobus, najmanje je pet osoba poginulo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene