Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruski helikopter Mi-8 srušen je u Siriji.


U helikopteru, koji je dostavljao humanitarnu pomoć u grad Alep, bilo je pet osoba - tri člana posade i dva dužnosnika iz Ruskog mirovnog centra, a svi su poginuli, izvijestilo je Ministarstvo obrane Rusije.

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Moskvu zahvatio novi val koronavirusa: Većina bolesnika ima indijski soj Koronavirus u Rusiji Uvode obvezno cijepljenje protiv koronavirusa: "Moramo zaustaviti tu strašnu bolest i umiranje tisuća ljudi"

Helikopter je pogođen u pokrajini Idlib kada se vraćao u bazu Khmeimim, javlja RT.

'Umrli su herojski, a pokušali su skrenuti helikopter kako bi posljedice za one koji su na zemlji bile što manje', izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peškov.

To je treći helikopter koji je Rusija ove godine izgubila u Siriji gdje daje vojnu potporu sirijskom predsjedniku Basharu al Asadu protiv pobunjeničkih snaga, ali i protiv Islamske države.

Islamska država objavila je video u kojem pozivaju na džihad protiv Rusije i njezinog predsjednika Vladimira Putina. U pozadini prijetnji su razgovori SAD-a i Rusije o suradnji protiv ISIS-a u Siriji.

Islamska država pozvala je svoje simpatizere da poduzmu akcije s bilo kojim raspoloživim oružjem prema državama koje sudjeluju u borbama protiv njih u Siriji i Iraku.