Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pet poginulih

NA POVRATKU U BAZU Srušen ruski helikopter: 'Umrli su herojski'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski helikopter Mi-8 srušen je u Siriji.

U helikopteru, koji je dostavljao humanitarnu pomoć u grad Alep, bilo je pet osoba - tri člana posade i dva dužnosnika iz Ruskog mirovnog centra, a svi su poginuli, izvijestilo je Ministarstvo obrane Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Već se događalo Rusija bombardirala Rusiju! "Vojska je sve morala uništiti na licu mjesta" Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Helikopter je pogođen u pokrajini Idlib kada se vraćao u bazu Khmeimim, javlja RT.

'Umrli su herojski, a pokušali su skrenuti helikopter kako bi posljedice za one koji su na zemlji bile što manje', izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peškov.

To je treći helikopter koji je Rusija ove godine izgubila u Siriji gdje daje vojnu potporu sirijskom predsjedniku Basharu al Asadu protiv pobunjeničkih snaga, ali i protiv Islamske države.

Islamska država objavila je video u kojem pozivaju na džihad protiv Rusije i njezinog predsjednika Vladimira Putina. U pozadini prijetnji su razgovori SAD-a i Rusije o suradnji protiv ISIS-a u Siriji.

Islamska država pozvala je svoje simpatizere da poduzmu akcije s bilo kojim raspoloživim oružjem prema državama koje sudjeluju u borbama protiv njih u Siriji i Iraku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene