Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Posljedica eksplozije koju je prouzročio napadač-samoubojica koji se raznio bombom u okrugu Panjwai u južnoj afganistanskoj pokrajini Kandaharu, 'velik je broj žrtava', izvijestili su službeni izvori.


Glasnogovornik NATO-ovih međunarodnih snaga ISAF-a za jug zemlje potvrdio je informaciju. Čini se kako je napad bio usmjeren na pripadnike NATO-ove ophodnje.

Vezani članci Policija, ilustracija - 1 Sramotni incident: Na splitskoj plaži napadnuti mladić i djevojka, državljani Srbije Policija, ilustracija - 1 Užas u Sesvetama: Muškarac upao u stan starice i ugrizao je?

'Još ne mogu potvrditi nacionalnost vojnika koji su stradali niti točan broj žrtava', izjavio je kapetan Doug Macnair.

U priopćenju ISAF-a stoji kako je 'oko 9.30 po lokalnom vremenu u pokrajini Kandahar eksplodirala improvizirana eksplozivna naprava koja je prouzročila više žrtava, među kojima su pripadnici ophodnje NATO-ovih snaga, ali i afganistanski civili'.

'Napadač-samoubojica s eksplozivom oko tijela umiješao se u skupinu djece kojoj su kanadski vojnici dijelili bilježnice i kemijske olovke', izjavio je za France presse policijski časnik iz okruga Zhari.

'Ozlijeđeno je najmanje 24 djece, među kojima je četvero u kritičnom stanju. Među vojnicima ima poginulih ili ranjenih', rekao je časnik, želeći ostati anoniman. Istu je priču policiji potvrdio drugi svjedok, civil Haji Zafar Khan.

Izvješća o napadu još su uvijek kontroverzna s obzirom da je
glasnogovornik afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova Zemaray Bashari izvijestio kako je u četvrti Pashmul u 9.20 esplodirao automobil-bomba tijekom prolaska kanadskog vojnog konvoja, pri čemu je bilo žrtava među civilima i vojnicima.