Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedam optuženih

U Prištini počelo suđenje zbog trgovine organima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedam optuženih kosovskih građana izjavilo je da nisu krivi na početku suđenja za trgovinu ljudskim organima u utorak u Prištini.

Optužnica tereti sedam osoba za jedno ili više kaznenih djela krijumčarenja ljudi, organiziranog kriminala, protuzakonitog izvršavanja medicinskih djelatnosti i zlouporabe službene dužnosti i nadležnosti. 'Svih sedmero optuženih izjasnilo se da nisu krivi', stoji u priopćenju europske pravosudne misije Eulex.

Suđenje će se nastaviti u srijedu ispitivanjem zaštićenog svjedoka i neće biti otvoreno za javnost, dodaje se u priopćenju. Prema optužnici, sedmorica optuženih uspostavila su kontakt sa 20 državljana Moldavije, Kazahstana, Rusije i Turske, kojima su navodno obećali po 20 tisuća dolara za doniranje bubrega, a od primatelja bubrega tražili su 80 do 100 tisuća dolara.

Istraga o presađivanju bubrega koje je obavljeno u privatnoj klinici u Prištini 2008. dovela je do uhićenja triju osoba i do suspenzije jednog dužnosnika kosovskog ministarstva zdravstva.

Istraga je tada otkrila da je turski državljanin dao bubreg koji je presađen državljaninu Izraela. (Hina)

Pročitajte i ovo Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo Ognjen Božović, odvjetnik obitelji ubijene djece - 2 U svojstvu svjedoka Otac ubojice iz beogradske škole došao na sud. Njegov potez duboko povrijedio obitelji ubijene djece

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene