Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nesreći putničkog broda na rijeci Trapiche u peruanskoj prašumi u petak život je izgubilo najmanje 15 ljudi. Brod se prevrnuo zbog nevremena, a u nesreći je poginulo najmanje 15 osoba a 25 ih je spašeno, priopćile su peruanske vlasti.


Još se međutim ne isključuje mogućnost da je broj žrtava veći, jer se ne zna pouzdano koliko je točno putnika bilo na brodu u trenutku nesreće, izjavio je Alfonso Cardenas, glasnogovornik općine Requena u pokrajini Loreto na sjeveru zemlje a prenosi peruanska državna agencija Andina.

Vezani članci Tragedija kod Okučana Vozač kamiona koji se prevrnuo kod Okučana pušten iz bolnice, i dalje tvrdi da nije znao da vozi migrante Bivši peruanski predsjednik Vizcarra Skandal svjetskih razmjera: Bivši predsjednik ove zemlje protiv korone se cijepio još u - listopadu prošle godine!

Riječni brod "Santa Elena" prevrnuo se u noći s četvrtka na petak oko 1.100 kilometara sjeveroistočno od peruanskog glavnog grada Lime na granici s Ekvadorom, Kolumbijom i Brazilom, u trenutku kad je većina putnika spavala.

Kormilar broda izjavio je da je do nesreće došlo zbog jake oluje praćene kišom. Udar vjetra doveo je do naginjanja broda, pri čemu je u njega ušla voda.

Vlasti ne isključuju mogućnost da se neki od nestalih putnika nalaze u utrobi broda.

Riječni brodovi poput "Santa Elene" najvažnija su prijevozna sredstva u peruanskim prašumama koje pokrivaju 60 posto površine zemlje.