Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U pobuni u meksičkom zatvoru ubijeno 19 zatvorenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest zatvorenika je ubijeno, a 12 ih je ranjeno u drugoj pobuni koja je u manje od tjedan dana izbila u zatvoru u pograničnom meksičkom gradu Tijuani, rekli su lokalni dužnosnici.

"Prema posljednjim izvješćima, 19 je mrtvih i 12 ranjenih", rekao je mjesni načelnik policije Daniel de la Rosa na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slabljenje morala Institut za proučavanje rata poručio: "Prigožinova pobuna razotkrila je ozbiljne slabosti u Kremlju" Wagner odustao od pobune neće snositi sankcije Što se sve događalo tijekom jedne od najozbiljnijih sigurnosnih kriza u Rusiji: "Nismo prolili nijednu kap krvi naših boraca"

Pobuna u jednom od većih zatvora u Tijuani izbila je u srijedu, a vlasti su ponovno uspostavile punu kontrolu i razmjestile 200 opasnih zatvorenika u druge zatvore, rekao je guverner države Baje Californije Jose Osuna.

U sukobu stražara i zatvorenika prošle nedjelje poginula su četiri zatvorenika, a velik dio zatvorske zgrade je uništen.

Tijuana se nalazi na važnom koridoru ilegalne trgovine drogom i, unatoč naporima meksičkih vlasti, posljednjih mjeseci bilježi snažan porast nasilja povezanog s drogom, zbog kojeg je ove godine u cijelom Meksiku ubijeno više od 2,700 ljudi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene