Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Alpama

Golema stijena pala na planinsku kuću, poginulo dvoje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje djece u dobi od sedam i deset godina poginulo je u nedjelju u zoru u odronu stijene koja je pala na planinsku kuću u kojoj su boravili sa svojim obiteljima u jednom selu u departmanu Alpes-Maritimes, na jugoistoku Francuske.

Dvoje djece i njihove obitelji, podrijetlom iz te regije, stigli su noć prije u selo Isola gdje su odsjeli na jednoj bivšoj farmi smještenoj na brdu. Oko četiri sata ujutro golema stijena odnijela je kuću, rekao je zamjenik prefekta regije Jean-Daniel Montet-Jourdran.

Pročitajte i ovo Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Riječ je o komadu stijene velikom deset metara.

Troje ljudi uspjelo se izvući iz ruševina, a dvoje su spasili vatrogasci. Smješteni su u bolnicu u Nici. Tijela dvoje djece pronašli su psi tragači.

FOTO U centru grada: Odlomio se komad zgrade i zdrobio auto u prolazu

Planinska kuća nalazila se u nacionalnom parku Mercantouru, pored ceste. Odron su vjerojatno uzrokovale jake kiše i zatopljenje, smatraju vlasti.

Prije dva tjedna, manje od stotinu kilometara od tog sela, turistički vlak koji povezuje Nicu s Digneom izletio je iz tračnica zbog odrona jedne stijene teške nekoliko tona, pri čemu je poginulo dvoje ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene