Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U novim sukobima na Šri Lanki 43 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 35 tamilskih pobunjenika i osam vladinih vojnika poginulo je tijekom noći u teškim sukobima na sjeveru Šri Lanke, objavila je vojska.

Novi sukobi izbili su u subotu u regijama Mannar i Welioya.

Pročitajte i ovo Ivan Šipić, kandidat za ministra demografije i useljeništva Ministar iz DP-a Novi ministar demografije: "Ne može biti samo ćiribu ćiriba" Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić?

U najtežim borbama u Janakapuri u Welioyi poginulo je 13 tamilskih pobunjenika i četvorica vojnika, a ozlijeđena su šestorica vojnika i 26 pobunjenika, rekao je dužnosnik ministarstva obrane.

U okrugu Mannar poginulo je 18 pobunjenika i jedan vojnik, dok su šestorica vojnika i isto toliko pobunjenika ozlijeđeni.

U drugom okršaju u Welioyi poginula su još četvorica pobunjenika i trojica vojnika, rekao je dužnosnik.

Tamilski pobunjenici nisu potvrdili te podatke.

Vlada u Colombu obećala je da će do kraja godine slomiti tamilske pobunjenike, no diplomati i drugi promatrači tvrde da nailazi na jači otpor od očekivanog.

Tamilski tigrovi bore se do 1983. za neovisnost manjinskih Tamila, koje desetljećima marginaliziraju vlade kojima dominiraju većinski Sinhalezi. U sukobima je poginulo više od 70.000 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene