Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zasjeda u Kolumbiji

U napadu ubijeno 7 policajaca, 25 pobunjenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljevičarska gerilska skupina u ponedjeljak je u blizini kolumbijskog grada Buenos Airesa napala vozilo kolumbijske policije i slijedio je u sukob u kojem je ubijeno sedmero policajaca i 25-ero pobunjenika.

Među ubijenim gerilcima je, kako se zasad čini, lokalni pobunjenički zapovjednik poznat kao ‘El Enano’ (Patuljak), izvijestila je policija. Gerilci su napad izveli u blizini Buenos Airesa, grada u kolumbijskoj pokrajini Cauca. Borbe između vladinih sigurnosnih snaga i pripadnika Revolucinarnih oružanih snaga Kolumbije (FARC) neprekinuto traju od ponedjeljka navečer oko Buenos Airesa.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Od 1960. godine, kada je osnovan FARC, u Kolumbiji traju sukobi i zbog njih svake godine na tisuće ljudi pogine, strada od mina ili je prisiljeno napustiti domove. Gericli, koji se financiraju krijumčarenjem kokaina, tvrde da se bore za socijalizam.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene