Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više stotina policajaca i zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije u ponedjeljak je prosvjedovalo ispred zgrade županijske vlade izražavajući nezadovoljstvo plaćama od 600 konvertibilnih maraka (oko 300 eura) dok ostali državni djelatnici u toj županiji primaju 800 konvertibilnih maraka (oko 400 eura)


Policajci su nosili transparente s natpisima "Tražimo ista prava", "Sramota"... To je nakon rata prvi prosvjed policajaca u Hercegovačko-neretvanskoj županiji gdje vlast dijele hrvatske i bošnjačke stranke.

Vezani članci Policijski očevid u Kozari Putevima Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima Prosvjed u Louisvilleu Na prosvjedu za Breonnu Taylor ranjena dvojica policajaca, prosvjednici uhićeni u više gradova

Prosvjednici su se razišli mirno pošto su predsjednik županijske vlade Srećko Boras i županijski ministar policije Zoran Krešić primili izaslanstvo policijskih sindikata. Predstavnici vlade izrazili su spremnost da se u rebalansu proračuna za 2008. godinu, čija je izrada u tijeku, osiguraju sredstva kojima bi se izjednačila primanja policijskih djelatnika s primanjima ostalih državnih namještenika u tijelima uprave, koji se financiraju iz proračuna, priopćila je vlada Hercegovačko-neretvanske županije.