U glavnome španjolskom gradu Madridu eksplodirao je automobil-bomba, a vjeruje se da su ga podmetnuli pripadnici baskijske separatističke skupine ETA-e, izvijestili su službeni izvori, navevši kako je nastala samo materijalna šteta te da nema ozlijeđenih.


Bomba je eksplodirala pred zgradom jedne građevne tvrtke. Nepoznata je osoba telefonskim pozivom aktivistima Crvenoga križa u Madridu u ime ETA-e javila da će uskoro eksplodirati bomba i policija je nakon upozorenja uspjela evakuirati spomenuto područje. Iz policije su izvijestili kako su pred zgradom već bili zamijetili sumnjivi kombi.

Vezani članci Eksplozija 50 godina opskrbljivala je obitelji energijom, a nestala je u samo nekoliko sekundi Slika nije dostupna Teroristički napad na Tour de France

Napad je uslijedio nedugo nakon odredbe i objave Vrhovnoga suda da radikalni baskijski separatisti neće moći predati popis kandidata za lokalne baskijske izbore, što će se dogoditi prvi put. Dvjema političkim skupinama - D3M-u i Askatasuni - sud je zabranio sudjelovanje na izborima 1. ožujka zbog povezanosti s ETA-om, koja je od 1968. ubila više od 800 ljudi.