Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Htjeli je naučiti lekciju

U javnosti završila privatna fotografija: 'Moja kći je uzrujana i povrijeđena'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica (15) izbezumila se kada je tijekom prezetnacije o lošim stranama obavljivanja na Facebooku ugledala svoju fotografiju u bikiniju.

Tijekom školske skupštine jedna je nastavnica skupini od preko 100 učenika pokazala uvećanu sliku njihove kolegice (15) u bikiniju. Prikazivanjem fotografije, inače objavljene na Facebooku, htjela je đacima ukazati na loše strane objavljivanja privatnih fotografija na društvenim mrežama, međutim djevojčica kaže da je - ponižena.

Pročitajte i ovo Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama... Ilustracija Sve se istražuje Htio izbosti profesoricu: Skandal u školi u Subotici, učenik suspendiran zbog navodnih prijetnji

Osoblje škole je fotografiju neimenovane učenice uzelo bez njenog dopuštenja. Bila je samo dio niza drugih prikazanih fotografija. Nakon prezentacije djevojčica je bila izbezumljena.

Političarka o svojim golim fotografijama: One su umjetničko djelo

'Uzeli su fotografiju koji je na Facebooku objavila prošle godine. Koristili su fotografije druge djece od vrata prema gore, ali iz nekog razloga su mislili da je u redu koristiti sliku moje kćeri u bikiniju', rekla je tinejdžericina majka koja je napravila i službenu pritužbu.

'Ona je stvarno uzrujana i povrijeđena. Nije tip djevojke koja voli ovaj oblik pažnje', rekla je majka o svojoj kćeri i dodala da je riječ o djevojčici koja se ne šminka, pa čak nema ni probušene uši.

Majka smatra da je školsko osoblje, ukoliko je bilo zabrinuto zbog slike, djevojku trebalo pozvati na privatni razgovor ili kontaktirati nju kako bi izrazili zabrinutost - umjesto da djevojku javno sramote.

Budućnost bankarstva: 'Trebate kredit? Čekajte da provjerimo nešto...'

Škola je pokrenula formalnu istragu o svemu što se dogodilo.

Poručili su da je nastavnica do fotografije došao jednostavnim 'guglanjem' imena učenice.

'Željela je ilustrirati kako su lako dostupne takve slike putem interneta. Jako nam je žao zbog načina na koji je ta važna poruka isporučena. Bila je to pogrešna presuda - članica osoblja nije imala namjeru izazvati bilo kakve neugodnosti', poručila je glasnogovornica škole.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene