Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najmanje je 10 osoba nestalo, uključujući i jedno dijete, a 400.000 moralo je napustiti svoje domove nakon što je u posljednja dva dana pala rekordna količina kiše na jugozapadu Japana, a rijeke se izlile iz svojim korita, priopćili su vladini dužnosnici.


U dijelovima prefekture Fukuoka na jugozapadnom otoku Kyushu u srijedu je tijekom devet sati palo 774 mm kiše, što je 2,2 puta više od prosjeka padalina u srpnju, objavila je nacionalna televizija. Oko 7.500 spasitelja, uključujući policiju, vatrogasce i vojnike, mobilizirano je kako bi pomogli evakuaciji i traženju nestalih, a angažirano je i četrdeset helikoptera.

Vezani članci Vid Kocijan Jeste li ga vidjeli? U Međimurju nestao Vid Kocijan, iz obiteljske kuće odvezao se biciklom Slika nije dostupna TAJFUNI I OBILNE PADALINE Najmanje troje mrtvih, više od 20 nestalih

Lokalni dužnosnik izjavio je kako je mnogo izvještaja o osobama za koje se ne može potvrditi da su na sigurnom te dodao kako će službe na područjima pogođenim katastrofom učiniti sve kako bi spasile živote i utvrdile opseg štete.

Prefekture Fukuoka i Oita, uglavnom ruralna područja, bile su najgore pogođene kišom, koju je uzrokovalo područje niskog tlaka i topao te vlažan zrak nad Tihim oceanom. Stanovnici su proveli noć u centrima za evakuaciju postavljenim u školama i vladinim zgradama na uzvisinama zbog opasnosti od klizišta i poplavljenih cesta. (Hina)