Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio u policiji

U garaži čuvao kutiju 40 godina - Nije bio svjestan vrijednosti u njoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Picasso je imao puno povjerenje u mene", ustvrdio je u utorak bivši električar slavnog slikara, Pierre Le Guennec (75) prvog dana procesa zbog utaje 271 djela u Grasseu, na jugoistoku Francuske.

Pierre Le Guennec ispričao je da mu je Jacqueline, posljednja Picassova muza i supruga, jednog dana dala kutiju punu djela i rekla da je to za njega.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjaci šokirani Picassova slika u Dubici izložena pored strujnih kablova Slika nije dostupna Prodane na dražbama FOTO Ovo su umjetnine koje su prodane za MILIJUNE dolara!

Električar je čuvao kutiju u garaži 40 godina. Tvrdi da nije bio svjesan vrijednosti djela. Kutiju je ponovno otvorio tek 2009. kada je bio bolestan i zabrinuo se što će se s umjetninama dogoditi nakon njegove smrti pa se obratio uredu koji se bavi čuvanjem Picassovih radova koje su naslijedila njegova djeca, rekao je njegov odvjetnik.

U garaži držao 850 zmija i kornjača

U rujnu 2010., le Guennec je otputovao u Pariz kako bi radove predao uredu. Nekoliko dana poslije, zaplijenila ih je policija.

Prvog dana saslušani su bivši električar i njegova supruga Danielle (71), a sljedećih dana bit će saslušano troje Picassovih nasljednika, koji su uvjereni da su djela ukradena.

Djela stvarana do 1932. iznimne su vrijednosti, a radi se o malim platnima, litografijama, kolažima i crtežima i sva su izvrsno očuvana. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene