Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Održani i u Hrvatskoj

'TO JE ZLOČINAČKA TVRTKA' Prosvjedi u europskim gradovima protiv Monsanta: 'Svi ih mrze'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 1500 osoba okupilo se u subotu u Parizu na prosvjedu protiv Monsanta, multinacionalnog poljoprivredno-biotehnološkog giganta, vodećega svjetskog proizvođača herbicida i GMO sjemena, zahtijevajući zabranu korištenja pesticida i GMO-a, a prosvjedi su održani i u drugim europskim gradovima.

Okupljanja građana istog tipa održana su i drugim francuskim i europskim gradovima, ali u Kanadi.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

U Hrvatskoj su prosvjedi protiv Monsansta održani u subotu u Zagrebu i Osijeku gdje su se sudionici napose zauzimali za potporu malim obiteljskim gospodarstvima proizvođačima zdrave hrane.

U gradu Morgesu blizu Lausanne, po podacima Greenpeacea okupilo se oko 1200 ljudi, a među transparentima koje su isticali pisalo je "Monsanto je zločinačka tvrtka".

Okupljanja protiv Monsanta slijedila su nekoliko dana nakon što je Europska unija drugi put odgodila odluku o produljenju dozvole za korištenje glifosata, sadržanog u herbicidu Round Up koji proizvodi američka tvrtka. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene