Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teroristički čin?

Srbija: U eksploziji bombe teže ozlijeđen policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji bombe u Srbiji ozlijeđeni su policajac i njegova obitelj.

Pripadnik multietničke policije u mjestu Bujanovcu na jugu Srbije  Blerim Mustafa teže je ozlijeđen u eksploziji bombe postavljene ispod njegovog službenog automobila. Ozlijeđeni policajac u bolnicu je dovezen u svjesnom stanju. Prema riječima ravnatelja Vladimira Đukića, njegovo stanje je ozbiljno, a ozlijeđene su mu obje noge i ima dva slomljena rebra. Dačić je naveo da je iz prvih zaključaka istrage jasno da eksploziv nije postavljen na profesionalan način, u suprotnom bi ishod bio fatalan za sve koji su bili u blizini ekslpozije.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Također je ozlijeđena i njegova supruga koja je bila s njim u trenutku eksplozije, kao i dvije maloljetne djevojčice koje su se slučajno zatekle u blizini, izvjestili su beogradski elektronski mediji. U izjavi za B92, srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je uvjeren da su napad organizirali Albanci koji se protive multietničkoj policiji te naveo da će istraga pokazati prave motive napadača.

Teroristički čin?

Postoje, kako je rekao, indicije da je riječ o terorističkom činu jer su, osim pripadnika policije, među žrtvama i obični građani. Od mještana Bujanovca se doznaje da je Mustafa do sada bio nekoliko puta meta napada te da su mu sunarodnjaci Albanci prijetili zbog njegova angažmana u policiji. Bujanovac je, uz Preševo i Medveđu, jedna od tri južnosrbijanske općine naseljene većim brojem Albanaca, u kojima djeluje multietnička policija.

Dačić kaže da će istraga pokazati prave motive napadača, ali i on vjeruje da je riječ o napadu koji su organizirali Albanci koji se protive multietničkoj policiji.'Ovaj događaj sigurno ne doprinosi zajedničkom i mirnom životu građana na jugu Srbije. Više puta smo isticali da upravo sve poslove u koje spada osiguravanje javnog reda i mira trebaju sve više preuzimati pripadnici multietničke policije koja postoji u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, ali upravo sada se događaju napadi na pripadnike iz albanske nacionalne manjine i mislim da je to ono što moramo osuditi', rekao je Dačić. (I.D. /Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene