Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesreća u Alžiru

Strašna tragedija: U padu aviona poginulo 257 ljudi, srušio se kod vojne baze

Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters)
Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters)
Aktualno Galerija Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters) Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters) +0 Pao alžirski vojni avion (Screenshot Reuters) Galerija 1/2 >>
U padu vojnog aviona u Alžiru poginulo je 257 osoba, uključujući i 10 članova posade. Poginuli su vojnici i članovi njihovih obitelji, objavilo je ministarstvo obrane.

Avion Ilušin-76 alžirske vojske srušio se u srijedu u 8 sati po lokalnom vremenu kod vojne baze Boufarik, oko 30 kilometara od glavnog grada. Poginulo je 257 osoba među kojima i 10 članova posade, potvrdilo je službeno izvješće.

Na mjesto nesreće stiglo je i 14 vozila Hitne pomoći i 10 vatrogasnih koji su ozlijeđene i mrtve izvlačili iz olupine.

Pročitajte i ovo Nesreća u Alžiru U Alžiru VIDEO U stravičnoj prometnoj nesreći izgorjele 34 osobe: Sudarili se autobus i automobil Slika nije dostupna ISTRAGA U TIJEKU Srušio se američki vojni zrakoplov u Norveškoj: Poginule četiri osobe

Zrakoplov je pao nedugo nakon polijetanja iz vojne baze. Uzroci pada su još nepoznati.

Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima. Lokalni mediji objavili su da je riječ o transportnom zrakoplovu Iljušinu proizvedenom u Rusiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene