U padu vojnog aviona u Alžiru poginulo je 257 osoba, uključujući i 10 članova posade. Poginuli su vojnici i članovi njihovih obitelji, objavilo je ministarstvo obrane.

Galerija


Avion Ilušin-76 alžirske vojske srušio se u srijedu u 8 sati po lokalnom vremenu kod vojne baze Boufarik, oko 30 kilometara od glavnog grada. Poginulo je 257 osoba među kojima i 10 članova posade, potvrdilo je službeno izvješće.

Na mjesto nesreće stiglo je i 14 vozila Hitne pomoći i 10 vatrogasnih koji su ozlijeđene i mrtve izvlačili iz olupine.

Vezani članci Tu-22 (Foto: AFP) Snježna oluja oborila ruski bombarder koji je pokušavao sletjeti, poginula dva člana posade Švedski vojni avion JAS 39 Gripen (Foto: AFP) Bizarna nesreća srušila švedski vojni avion, pilot se morao katapultirati da spasi živu glavu

Zrakoplov je pao nedugo nakon polijetanja iz vojne baze. Uzroci pada su još nepoznati.

Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima. Lokalni mediji objavili su da je riječ o transportnom zrakoplovu Iljušinu proizvedenom u Rusiji.