Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Droga namjenjena izvozu

U Afganistanu zaplijenjeno 3 tone morfija za preradu u heroin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na istoku Afganistana zaplijenila tri tone morfija spremnog za preradu u heroin namijenjen izvozu, objavio je u utorak zamjenik ministra unutarnjih poslova general Mohamad Daud Daud.

Drogu je u pokrajini Nangarharu otkrila policija zadužena za borbu protiv narkotika u operaciji izvedenoj uz zračnu potporu NATO-a, objavio je general Daud.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šerijatski zakon Tisuće ljudi na stadionu gledalo javnu egzekuciju u režiji talibana Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka

'Zaplijenili smo 3.000 kg morfija koji je bio pripremljen za preradu u 2 tone heroina namijenjenog izvozu', rekao je Daud i dodao da je 'identificirana mreža krijumčara te će akteri uskoro biti uhićeni'.

Afganistanske vlasti redovito plijene velike količine hašiša i opijuma kojega je Afganistan prvi svjetski proizvođač, a zapljena 3 tona morfija najveća je ikada ostvarena, rekao je Daud.

Kabul optužuje talibane da su prodajom heroina ostvarili 100 milijuna američkih dolara u 2008. kojima financiraju svoju pobunu. Oko 90 posto cjelokupnog opijuma u svijetu proizvodi se u Afganistanu s polja maka kojim su zasijane površine na jugu i istoku zemlje, gdje su glavna talibanska uporišta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene