Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza u Srbiji

Tužiteljstvo se oglasilo o uhićenima, odvjetnik upozorava: "Studente terete za rušenje državnog poretka, a huligane su osudili novčano"

Prosvjedi u Beogradu
Prosvjedi u Beogradu Foto: Afp
Više javno tužiteljstvo u Beogradu oglasilo se povodom incidenata na prosvjedu oporbe ispred Skupštine grada Beograda, a reagirao je i odvjetnik jednog od uhićenih studenata.

Sedmorica uhićenih priznali su krivnju i sklopili sporazume sa tužiteljstvom, dvoje uhićenih pušteno je da se brani sa slobode, dok je pritvor predložen za 11 osoba. Svi osumnjičeni su na saslušanju iznijeli svoje obrane, objavilo je Više javno tužiteljstvo u Beogradu.

Nakon saslušanja sedmorica osumnjičenih su priznali krivicu i zaključili sporazum o priznanju kaznenih djela na uvjetne kazne zatvora i novčane kazne, a sporazumi će biti proslijeđeni na odluku o potvrđivanju Višem sudu u Beogradu, javlja Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija Beskućnici u Zagrebu Koliko ih ima, nitko pouzdano ne zna, no nisu svi zaboravili na njih: Iz Grada pozivaju da se jave za pomoć

Četvorica osumnjičenih Zoran M. (68),. Srđan S. (36), Nikola V. (32) i Marko R. (38) zaključili su sporazume o priznanju kaznenog djela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi javnom skupu u stjecaju s kaznenim djelom Pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja na uvjetne kazne zatvora od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine i novčane kazne.

Relja Đ. (18), Luka Š. (23) i Vojislav O. (48) zaključili su sporazume o priznanju kaznenog djela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i javnom skupu na uvjetne kazne zatvora od tri mjeseca s rokom kušnje od godinu dana i novčane kazne.

Milica M. (37) i Stefan M. (19) su pušteni da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.

Pročitajte i ovo Ilustracija Borba protiv pirotehnike Važno upozorenje: "Danas počinje ratno stanje, a i bolesni ljudi, stariji, mala djeca teško će podnijeti sljedeće dane''

Nakon saslušanja tužiteljstvo je predložilo sucu za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da 11 osumnjičenih odredi pritvor, da ne bi ponovili kazneno djelo u kratkom vremenskom razdoblju.

Pritvor je predložen za Stanoja Š. (45), Andreja R. (18), Gojka D. (36), Dimitrija R. (19), Pantu J. (54), Dimitrija P. (21), Branislava T. (26), Slavomira R. (58), Mateja A.(39), Predraga P. (44), Sašu D. (54)

Protiv svih osumnjičenih podnijete su kaznene prijave zbog navedenih kaznenih djela, povodom kojih će biti provedene dokazne radnje u skraćenom postupku, nakon čega će tužiteljstvo odlučiti hoće li protiv osumnjičenih podnijeti optužne predloge ili će obustaviti postupke, navodi Više javno tužiteljstvo.

"Studente terete za rušenje državnog poretka, a huligane su za Beton halu osudili novčano"

Ivan Ninić, odvjetnik jednog od uhićenih, upozorio je da se policija nije udostojala obavijestiti obitelji uhićenih te da im nije bio dozvoljen prvi poziv: "48 sati se nije znalo gdje su, međutim, jučer su svi imali branitelje, sve je bilo korektno.''

Upozorio je i da to da se studente tereti za rušenje državnog poretka, a huligani su za Beton halu dobili novčane kazne.

Andrej P., koji je uhićen tijekom studentskih prosvjeda, noćas je oko tri sata izašao je iz pritvora, rekao je Ninić, koji je njegov branitelj: "Viši sud je donio rješenje kojim se usvaja prijedlog, ali ne onaj koji je dalo Tužiteljstvo, a to je klasičan pritvor. On će biti u kućnom pritvoru bez elektronskog nadzora u idućih 30 dana i bit će mu omogućen odlazak na fakultet. Njemu se stavljaju na teret dva kaznena djela kao i drugima. Nasilničko ponašanje na javnim skupovima i sportskim priredbama i nasilno pozivanje na rušenje ustavnog poretka. Naravno, smatramo da nijedno djelo ovdje ne egzistira, možemo govoriti eventualno o nekom prekršaju za koji je propisana novčana kazna."

Podsjetio je u razgovoru za Novu.rs i na nerede od prije dvije godine koje su huligani priredili u Beton hali: "U jednom danu je osuđeno 38 ljudi novčanim kaznama što pokazuje dvostruka mjerila rada srpskog pravosuđa kada su u pitanju navijači huligani bliski vlastima i kada je u pitanju običan goloruki narod na ulici."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene