Obavijesti Video Pretražite Navigacija
27.906 dokaznih predmeta

Tužiteljstvo će podastrijeti 410 iskaza protiv Mladića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju nekadašnjem čelniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću tužiteljstvo će u Den Haagu podastrijeti 410 iskaza svjedoka, objavio je u petak Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije (ICTY).

‘Popis svjedoka tužiteljstva sadržava 410 svjedoka. Njih 385 su materijalni svjedoci, a 25 su stručnjaci. Tužiteljstvo kani na svjedočenje pozvati desetero stručnjaka’, kaže se u dokumentu ICTY-ja. Tužiteljstvo će pozvati ukupno 158 svjedoka i procjenjuje da će za to trebati dvjestotinjak sati, a svjedočenje 220 svjedoka bit će predano u pisanom obliku, kaže se u podnesku tužiteljstva.

Iako je osamnaestero svjedoka umrlo, tužiteljstvo kani iskoristiti i njihova svjedočanstva, dodaje se u tome dokumentu.

Pročitajte i ovo U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Nakon dvije godine U Haagu započela konferencija o ratnim zločinima u Ukrajini Ratko Mladić RATKO MLADIĆ "Srebrenički krvnik": "Je li moj grijeh što nisam dozvolio ustaškoj nemani da baca srpsku nejač u jame?"

>> Milorad Dodik: Republika Srpska će platiti obranu Ratka Mladića

Tužiteljstvo je predalo i popis od 27.906 dokaznih predmeta. Većinom je riječ o dokumentima iz Vojske Republike Srpske, te ministarstava Republike Srpske. Druga se velika skupina dokaza odnosi na ekshumaciju i identifikaciju posmrtnih ostataka žrtava, a treća na bilježnice i video i audio snimke Ratka Mladića te ostale predmete koji su pronađeni u Mladićevoj kući.

Mladić je nakon višegodišnjega bijega uhićen 26. svibnja u Srbiji. Optužen je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u ratu u Bosni od 1992. do 1995., a osobito se važnom smatra njegova uloga u masakru osam tisuća Muslimana u Srebrenici u srpnju 1995. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene