Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bradley Fowler traži kompenzaciju za 20 godina 'emocionalne štete i mentalne nestabilnosti' te tuži tvrtku Zondervan koja izdaje Bibliju. Tužbu je predao sudu u Detroidu, a za odštetu traži 60 milijuna dolara.


U tužbi se navodi da je jedan dio Biblije pogrešno interpretiran u izdanju tvrtke Zondervan između 1982. i 1987. godine u kojem stoji da su homoseksualci navedeni na listi onih koji neće u kraljevstvo Božje.

Vezani članci Dorothea Fletcher Diva podigla tužbu protiv 50 godina mlađe kolegice jer joj previše nalikuje, vidite li i vi toliku sličnost među njima? Eva i zmija Priča o Adamu i Evi dobila verziju za TikTok, nekima je super, drugi misle da je svetogrđe

Neke verzije Biblije navode druge termine, poput 'onih koji prakticiraju sodomiju' ili 'oni koji zlostavljaju sami sebe općeći s muškarcima'. Fowler tvrdi da je pogrešno izjednačavanje ovih izraza s homoseksualizmom. 

Tužbu je podigao jer je njegov pastor koristio upravo to izdanje Biblije i uspio uvjeriti njegovu obitelj da je homoseksualizam grijeh.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju