Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tuži izdavača Biblije zbog toga što 'homoseksualci neće u kraljevstvo Božje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bradley Fowler traži kompenzaciju za 20 godina 'emocionalne štete i mentalne nestabilnosti' te tuži tvrtku Zondervan koja izdaje Bibliju. Tužbu je predao sudu u Detroidu, a za odštetu traži 60 milijuna dolara.

U tužbi se navodi da je jedan dio Biblije pogrešno interpretiran u izdanju tvrtke Zondervan između 1982. i 1987. godine u kojem stoji da su homoseksualci navedeni na listi onih koji neće u kraljevstvo Božje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tko je krivac? Slavonski gradovi nisu uspjeli isporučiti važan regionalni projekt: Sada moraju platiti 1,46 milijuna eura odštete Donald Trump - 1 Golema odšteta Kriv je: Trump mora platiti 84 milijuna dolara kolumnistici

Neke verzije Biblije navode druge termine, poput 'onih koji prakticiraju sodomiju' ili 'oni koji zlostavljaju sami sebe općeći s muškarcima'. Fowler tvrdi da je pogrešno izjednačavanje ovih izraza s homoseksualizmom. 

Tužbu je podigao jer je njegov pastor koristio upravo to izdanje Biblije i uspio uvjeriti njegovu obitelj da je homoseksualizam grijeh.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene