Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napetost raste

Turski premijer Erdogan: Prosvjedi moraju prestati odmah! Prosvjednici: Nastavljamo s otporom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon povratka sa sjevernoafričke turneje turski je premijer Erdogan svojim prosvjednicima nedvosmisleno poručio:'Prosvjedi moraju prestati - odmah!'. No, tisuće su ponovo na ulicama Istanbula i Ankare uz poruku:'Otpor neće stati!'

Više od 10 tisuća pristaša dočekalo je premijera Turske Recepa Tayyipa Erdogana nakon njegova povratka sa  sjevernoafričke turneje u Istanbul. Nakon što je sa suprugom Eminom pozdravio okupljene, poručio je prosvjednicima.

Pročitajte i ovo Ilustracija ozljede glave i mozga Tučnjava ispred kluba u Splitu: Mladić se bori za život Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO iz TURSKE VIDEO DOKAZ POLICIJSKE BRUTALNOSTI, dvoje prosvjednika poginulo

'Njihove su demonstracije izgubile demokratski identitet i pretvorile se u vandalizam, zato ovi prosvjedi moraju odmah prestati!', poručio je turkski premijer Erdogan.

>>Erdogan: Ne odustajem od obnove parka u Istanbulu!

Čitava je Turska s pozornošću očekivala premijerovu poruku, kako bi se vidjelo u kojem će smjeru situacija krenuti, prema stišavanju ili uzburkavanju strasti na ulicama. 

'Sve što činimo, činimo na demokratski način, na zakonit način. Nas 76 milijuna vidimo kako je drugi put, put bezakonja i tome ćemo se sduprostaviti', poručio je turski premijer Erdogan prosvjednicima nakon povratka u zemlju.

'Nema šanse da nam uzme park', kaže Deniz, jedan od prosvjednika s trga Taksim u Istanbulu i dodaje.

'Znate što? On će, Erdogan, izazvati građanski rat. Mi nastavljamo s otporom', poruka je istanbulskih prosvjednika turskom premijeru.

>>'ŽENA U CRVENOM': Nije mi ugodna ova slava, između mene i ostalih prosvjednika nema razlike!

I iz Ankare stiže slična poruka, i to iz središta antivladinih prosvjeda u parku Kugulu.

'Premijer kaže kako je on sluga 76 milijuna ljudi, a s druge strane provocira izjavama kako će teško zasutaviti ljude protiv prosvjednika. Mi samo želimo pravo na prosvjed, to je naše pravo, koje nema nikakve veze s terorizmom', kaže prosvjednik Sedat Uzman.

>>VIDEO DOKAZ POLICIJSKE BRUTALNOSTI, dvoje prosvjednika poginulo

Deseci tisuća prosvjeduju već osam dana u gradovima diljem Turske. Iskru prosvjeda je zapalila namjera vladajuće stranke da se Gezi park u istanbulu prenamjeni za šoping centar, a nakon brutalne policijske akcije, prosvjedi su se pretvorili u antivladine demonstracije i pobuna s trga Taksim krenula je  diljem Turske.

Zasad su tri osobe izgubile život u žestokim sukobima policije i prosvjednika, a ozlijeđeno je više od 4 tisuće ljudi. Jedan se prosvjednik još bori za život u bolnici u Ankari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene