Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Turski parlament nije podržao Gula

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski ministar vanjskih poslova Abdullah Gul nije u prvom krugu glasovanja u parlamentu dobio dovoljan broj glasova za izbor na dužnost predsjednika države.

Turski ministar vanjskih poslova, kandidat vladajuće stranke Pravde i razvoja, dobio je potporu 357 zastupnika, odnosno 10 manje od potrebne dvotrećinske većine.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili"

Drugi krug glasovanja zakazan je za sljedeću srijedu, ali je glavna oporbena stranka zatražila od Ustavnog suda da današnje glasovanje proglasi nevažećim jer je u parlamentu bilo nazočno manje od dvije trećine zastupnika.

Sud je priopćio kako će odluku na tu žalbu donijeti prije drugog kruga glasovanja u srijedu.

Ukoliko Ustavni sud presudi u korist oporbe, premijer Tayyip Erdogan morat će sazvati prijevremene opće izbore.

Ukoliko podrži vladu, očekuje se kako će Gul pobijediti u trećem krugu zakazanom za 9. svibnja, kada mu je potrebna obična većina glasova (276).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene