Preuzimanej CNN televizije (Foto: ScreenshotYoutube)
Preuzimanej CNN televizije (Foto: ScreenshotYoutube)

Televizijski kanal CNN Turk još je jedna televizijska postaja čiji je program uživo prekinut od strane turske vojske.


U subotu ujutro nekoliko je vojnika ušlo u televizijsku postaju u Istanbulu te naredilo zaposlenicima da prekinu program te napuste objekt. U trenutku ulaska pobunjeničke vojske, CNN Turk emitiro je program uživo te je preuzimanje postaje zabilježeno kamerama.

Helikopter s oko 15 vojnika sletio je na parkiralište televizije CNN Turk, vojnici su potom ušli u zgradu te naredili zaposlenicima da napuste objekt.

'Preuzimali su kat po kat da bi konačno preuzeli i posljednji, na kojem se nalazi CNN-ov studio. Uperili su puške prema nama te smo bili primorani napustiti studio', ispričao je urednik Ferat Bortav.

Pro-vladina vojska ušla je u objekt televizije CNN Turk, a prema prvim informacijama nema ozlijeđenih iako se čuo najmanje jedan pucanj. Dok su vojnici preuzimali studio, postaja je pokušala nastaviti s emitiranjem programa.

'Ne znamo koliko dugo ćemo moći emitirati program. Ušli su prije pet do deset minuta. Nastavit ćemo s emitiranjem dokle god budemo u mogućnosti', kazao je voditelj CNN Turk televizije u izravnom prijenosu dok su se iz pozadine čuli glasni uzvici.

Kamera u studiju je nastavila snimati, voditelj programa ušao je u studio te kazao svima kako će nastaviti snimati, dodao je i kako moli sve zaposlenike da napuste objekt te kako će on ostati zadnji, a potom je pred kamerama kazao da je došao trenutak uza gašenje programa.

'Svi gasite računala, prekidamo s prijenosom i odlazimo iz ureda CNN Turk studija', kazao je.

Za CNN je dodao kako je bilo iznimno stresno, no da su uspjeli sve ljude izvesti na sigurno. 'Bilo je teško stupiti u kontakt s nekim ljudima jer su im vojnici zaplijenili telefone, no sve je prošlo u redu, svi smo na sigurnom', rekao je urednik Ferat Bortav.

Emre Kizilkaya, novinar lista Hurriyet, koji se nalazi u istom kompleksu, na Twitteru je napisao kako je vojska ušla i u njihovu redakciju te sve zaposlenike natjerali da prekinu s radom, piše CNN.

 

 

 

Podsjećamo, u petak navečer turska državna televizija objavila je izjavu vojske koja tvrdi da je s vlasti svrgnula predsjednika Erdogana. Kasnije tijekom noći premijer je kazao kako je sve pod kontrolom i da je udar pokušala izvršiti skupina pobunjenika u redovima vojske.