Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U programu UŽIVO

VOJNICI NAREDILI PREKID PROGRAMA Kako je zaustavljen CNN Turk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Televizijski kanal CNN Turk još je jedna televizijska postaja čiji je program uživo prekinut od strane turske vojske.

U subotu ujutro nekoliko je vojnika ušlo u televizijsku postaju u Istanbulu te naredilo zaposlenicima da prekinu program te napuste objekt. U trenutku ulaska pobunjeničke vojske, CNN Turk emitiro je program uživo te je preuzimanje postaje zabilježeno kamerama.

Pročitajte i ovo Prosvjedi i uhićenja u Turskoj nakon što je oduzet mandat kurdskom gradonačelniku Lokalni izbori u Turskoj Oduzet mandat kurdskom gradonačelniku u Turskoj pa su uslijedili prosvjedi i uhićenja Novinarka CNN-a u Turskoj Potresna snimka VIDEO CNN-ova reporterka plakala u javljanju uživo nakon novog potresa u Turskoj

Helikopter s oko 15 vojnika sletio je na parkiralište televizije CNN Turk, vojnici su potom ušli u zgradu te naredili zaposlenicima da napuste objekt.

'Preuzimali su kat po kat da bi konačno preuzeli i posljednji, na kojem se nalazi CNN-ov studio. Uperili su puške prema nama te smo bili primorani napustiti studio', ispričao je urednik Ferat Bortav.

Pro-vladina vojska ušla je u objekt televizije CNN Turk, a prema prvim informacijama nema ozlijeđenih iako se čuo najmanje jedan pucanj. Dok su vojnici preuzimali studio, postaja je pokušala nastaviti s emitiranjem programa.

'Ne znamo koliko dugo ćemo moći emitirati program. Ušli su prije pet do deset minuta. Nastavit ćemo s emitiranjem dokle god budemo u mogućnosti', kazao je voditelj CNN Turk televizije u izravnom prijenosu dok su se iz pozadine čuli glasni uzvici.

Kamera u studiju je nastavila snimati, voditelj programa ušao je u studio te kazao svima kako će nastaviti snimati, dodao je i kako moli sve zaposlenike da napuste objekt te kako će on ostati zadnji, a potom je pred kamerama kazao da je došao trenutak uza gašenje programa.

'Svi gasite računala, prekidamo s prijenosom i odlazimo iz ureda CNN Turk studija', kazao je.

Za CNN je dodao kako je bilo iznimno stresno, no da su uspjeli sve ljude izvesti na sigurno. 'Bilo je teško stupiti u kontakt s nekim ljudima jer su im vojnici zaplijenili telefone, no sve je prošlo u redu, svi smo na sigurnom', rekao je urednik Ferat Bortav.

Emre Kizilkaya, novinar lista Hurriyet, koji se nalazi u istom kompleksu, na Twitteru je napisao kako je vojska ušla i u njihovu redakciju te sve zaposlenike natjerali da prekinu s radom, piše CNN.

 

 

 

Podsjećamo, u petak navečer turska državna televizija objavila je izjavu vojske koja tvrdi da je s vlasti svrgnula predsjednika Erdogana. Kasnije tijekom noći premijer je kazao kako je sve pod kontrolom i da je udar pokušala izvršiti skupina pobunjenika u redovima vojske.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene