Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Princ Osman Ertugrul, jedini mogući nasljednik carskoga trona slavne otomanske dinastije, umro je u srijedu u 97. godini u privatnoj klinici u Istanbulu nakon dulje bolesti, izvijestile su lokalne vlasti.


Osman Ertugrul bi, da je postao carem, nosio ime Osman V. ili Erugrul I. Iz Turske je protjeran 1924. nakon što je Mustafa Kemal Ataturk (1881. - 1938.) 29. listopada 1923. na ruševinama Otomanskog Carstva, koje je trajalo više od 600 godina, proglasio laičku državu. Ertugrul je rođen u Istanbulu 1912. Bio je unuk sultana Abdulhamida II.

Vezani članci Nekadašnji argentinski predsjednik, Carlos Menem Preminuo bivši argentinski predsjednik Carlos Menem: Bio je osuđen zbog izvoza oružja u Hrvatsku Slika nije dostupna Princeza Kiko i sin napustili bolnicu

Carska je obitelj nakon protjerivanja iz zemlje živjela u Australiji, a potom u SAD-u. Od 1940. Osman Ertugrul živio je u New Yorku i bio zaposlen u naftnoj industriji. Iako je 1973. Turska dopustila muškim članovima carske obitelji da zatraže tursko državljanstvo, Osman to nije učinio do 2004. godine.