Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Internetski napad

Curenje podataka na YouTubeu smatraju objavom rata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska bi mogla blokirati i druge društvene mreže, a ne samo Youtube i Twitter budu li korisnici objavljivali snimke ili dokumente koji prijete državnoj sigurnosti, objavili su u četvrtak vladini izvori, pošto su objavu snimke na kojoj se vidi planiranje vojne operacije u Siriji proglasili objavom rata Turskoj.

Turske telekomunikacijske tvrtke pokrenule su u četvrtak postupak blokiranja YouTubea jer je anonimno objavljena snimka rasprave šefa obavještajaca, zamjenika zapovjednika oružanih snaga i ministra vanjskih poslova o mogućoj vojnoj operaciji u Siriji.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Recep Tayyip Erdogan (Foto: AFP) 200.000 izbjeglica Sirijski pobunjenici koje podržava Turska zauzeli središte grada Ras al Aina

Ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu, jedan od dužnosnika koji su bili na toj snimci, nije rekao na koga se odnosi njegova optužba, ali premijer Tayyip Erdogan kojega u nedjelju čekaju važni lokalni izbori, kaže kako je on meta internetske operacije blaćenja koju vodi američki islamski vjerski vođa koji ga želi svrgnuti.

Fethullah Gulen, klerik o kojem je riječ, opovrgava te tvrdnje, prenosi Reuters.

"Dogodio se internetski napad na republiku tursku, na našu zemlju, našu voljenu naciju. To je jasna objava rata protiv turske države i nacije", rekao je Davutoglu novinarima u Konyi.

Tursko pravosuđe naredilo ukidanje blokade Twittera

Turska je vlada u prošli četvrtak donijela odluku o blokadi pristupa Twitteru u toj zemlji i tjedan dana prije lokalnih izbora 30. ožujka izazvala brojne kritike protiv cenzure u turskim medijima i osudu iz Europske unije, a ankarski upravni sud naredio je u srijedu ukidanje te kontroverzne odluke turske vlade.

Gotovo 53 milijuna Turaka pozvano je u nedjelju na lokalne izbore, ključne za sve nepopularniju vladu i stranku premijera Recepa Tayyipa Erdogana opterećenu optužbama za korupciju, a u općem ozračju nepovjerenja i polarizacije zemlje i oporba i vladajući pozivaju na oprez zbog mogućih prijevara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene