Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Deset vojnika je ranjeno, jedan je u teškom stanju.


Tuniški vojnik ubio je u ponedjeljak sedmoricu kolega, a zatim je i sam ubijen u vojarni u Tunisu, objavilo je ministarstvo obrane dodajući da je počinitelju napada nedavno oduzeto oružje zbog psihičkih problema.

Vezani članci Slika nije dostupna U Splitu održan tečaj za borbene plivače Slika nije dostupna U 24 sata na istoku Ukrajine ubijeno 7 vojnika, 33 ranjena

U pucnjavi je "ubijeno sedam vojnika i počinitelj napada. Deset vojnika je ranjeno, jedan je u teškom stanju", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane Belhassen Oueslati na konferenciji za novinare.

"Nasrnuo je nožem na kolegu i uzeo mu oružje te zapucao na kolege koji su odavali počast zastavi", rekao je Oueslati.

Vojnik je imao "obiteljskih i psihičkih problema i zbog toga mu je zabranjeno nošenje oružja pa je premješten na manje osjetljivu dužnost", dodao je Oueslati, rekavši da je riječ o "izoliranom činu".

Ubijen jedan od pomagača terorističkog napada na Bardo muzej

U prvom izvješću nakon izgreda Oueslati je bio rekao da je "vojnik zapucao na svoje kolege i ranio neke među njima" nakon čega je ustrijeljen, ne navodeći broj žrtava.

"Izgred koji se dogodio u vojarni Bouchoucha nije povezan s terorističkom akcijom", rekao je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Mohamed Ali Aroui.

Oueslati nije bio tako siguran: "Istraga će pokazati je li ovo teroristički čin".

Tunis je na oprezu nakon napada na muzej Bardo koji su 18. ožujka počinila dvojica mladih tuniških džihadista.

Ta se zemlja nakon revolucije u siječnju 2011. sučeljava s jačanjem džihadističkog pokreta, napose uz granicu s Alžirom i sa sve većim kaosom u susjednoj Libiji, gdje se već mjesecima sukobljuju naoružane skupine, stvarajući plodno tlo za ulazak ekstremističke skupine Islamske države (IS) u tu zemlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook