Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoko rangirani militant

Ubijen jedan od pomagača terorističkog napada na Bardo muzej

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniške snage sigurnosti ubile su visoko rangiranog alžirskog militanta koji je pomagao u organiziranju terorističkog napada na Bardo muzej u kojem je prije gotovo dva tjedna ubijen 21 strani turist, objavio je u nedelju premijer Habib Esid.

Vojni zapovjednik Kaled Chaib, poznat i kao Lokman Abu Sakr, optužen je za niz nedavnih napada u Tunisu u okviru skupine Okba Ibn Nafa koja operira planiniskim pograničnim područjem prema Alžiru.

Pročitajte i ovo Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200 Slika nije dostupna drama u tunisu Predsjednik smijenio čak 57 sudaca da bi spriječio uvođenje diktature: ''Imali ste niz prilika''

Esid je kazao kako je ubijen u subotu zajedno s još osam islamističkih boraca u južnoj pokrajini Tunisa Gafsi.

Snimala svoj bijeg: Trenuci u kojima je mislila da će umrijeti

Operacija protiv terorista izvedena je uoči velikog nedjeljnog marša solidarnosti u počast žrtvama terorističkog napada na muzej. Među stranim dužnosnicima koji će sudjelovati u maršu su i francuski predsjednik Francois Hollande i talijanski premijer Matteo Renzi.

"Naše su snage ubile devet terorista u velikoj operaciji u Sidi Aichu u Gafsi. Oduzeli su i oružje i eksplozive", objavio je ranije u nedjelju glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Mohamed Ali Arui. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene