Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li se predomislio?

Trumpova administracija čestitala 60. obljetnicu potpisivanja Rimskih ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Administracija Donalda Trumpa uputila je u petak čestitku Europskoj uniji u povodu 60. obljetnice Rimskih ugovora

Iako je uputio čestitke Europskoj uniji, republikanski predsjednik Donald Trump ju je već više puta kritizirao, izrazivši zadovoljstvo zbog "sjajnog" Brexita i predviđajući da će i druge zemlje napustiti Europsku uniju, što je potaknulo nepovjerenje i zabrinutost s druge strane Atlantika.

Pročitajte i ovo Donald Trump Mir u Europi Otkriven Trumpov tajni plan za završetak rata u Ukrajini? "To bi značilo konačni kolaps svjetskog poretka" Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump

"Zajedno se okrećemo prema šezdeset sljedećih godina radi veće zajedničke sigurnosti i napretka", dodaje Bijela kuća u kratkom priopćenju.

EU će u subotu u Rimu, u sjeni Brexita i bez britanske premijerke Therese May, proslaviti 60 godina od potpisivanja osnivačkog ugovora.

Čelnici 27 država, među kojima se nalazi i hrvatski premijer Andrej Plenković, te predsjednici europskih institucija potpisat će Rimsku deklaraciju u kojoj će iznijeti dosadašnja postignuća Unije, izazove s kojima je danas suočena te obećanje o očuvanju jedinstva 27 članica.

Deklaracija će biti potpisana u dvorani Kapitolskog muzeja, u kojoj su prije 60 godina, 25. ožujka 1957. potpisani ugovori o Europskoj ekonomskoj zajednici (EEZ) i Europskoj zajednici za atomsku energiju (Euroatom). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene