Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NATO ili vojska EU?

Trump provocira Macrona na Twitteru: "U Prvom i Drugom svjetskom ratu neprijatelj je bila Njemačka. Kako je to ispalo za Francusku?"

Macron i Trump (Foto: AFP)
Macron i Trump (Foto: AFP) Foto: Afp
Američki predsjednik Donald Trump uzeo je na zub francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, zbog pitanja stvaranja europske vojske. Trump je Macrona "bocnuo" primjerom Njemačke iz Prvog i Drugog svjetskog rata i upitao ga: "Kako je to ispalo na kraju za Francusku?"

Malo se prepucavaju, malo se grle i tako u krug. Francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegov američki kolega Donald Trump uživo su super prijatelji koji se međusobno uvažavaju i razumiju, no izvan toga baš ne.

Pročitajte i ovo U New Yorku se ispred zgrade suda zapalio muškarac U tijeku je suđenje Trumpu UZNEMIRUJUĆE Muškarac se zapalio ispred zgrade gdje se sudi Trumpu: Otkriva li letak na tlu razlog strašnog čina? Crveni trg, Moskva - 2 sporne izjave Ruski obavještajci su bijesni, njihov šef ogorčen zbog Macrona: "Guraju svijet na rub nuklearnog rata"

U najnovijoj razmjeni između navedenog dvojca, Trump se putem Twittera oglasio još jednom po pitanju stvaranja europske vojske.

"Emmanuel Macron predlaže vlastite vojske koja bi štitila Europu protiv SAD-a, Kine i Rusije. No, u Prvom i Drugom svjetskom ratu neprijatelj je bila Njemačka - Kako je to ispalo na kraju za Francusku? Počeli su učiti njemački u Parizu prije nego što su došle SAD. Platite NATO-u ili nemojte!", napisao je Trump.

Očekuje se i Macronov odgovor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene