Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tumpove nove uredbe

''Tisuće tvornica ukradene su iz naše zemlje, zaustavit ćemo to''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump potpisao je u petak izvršne uredbe o trgovini koje bi trebale postrožiti provedbu carinjenja uvozne robe koja se zahvaljujući subvencijama stranih vlada na tržištu SAD-a prodaje po cijenama nižim od troškova.

Trump je rekao da će te trgovinske uredbe postaviti temelje "velike obnove američke industrijske proizvodnje". Govoreći u Bijeloj kući nakon potpisivanja uredbi, Trump se referirao na američke regije koje su, kako je tvrdio tijekom prošlogodišnje predizborne kampanje, uništene nepoštenom trgovinskom politikom.

Pročitajte i ovo Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom suda preminuo u bolnici Umro muškarac koji se zapalio pred zgradom u kojoj se sudi Donaldu Trumpu Donald Trump On sve negira Počinje suđenje Trumpu zbog plaćanja šutnje pornoglumici: Ključan je jedan svjedok

"Tisuće tvornica ukradene su iz naše zemlje", rekao je Trump, nazvavši ljude koji su izgubili posao u tim tvornicama "Amerikancima u čije ime nitko nije govorio, a koji sada imaju zagovornika u Bijeloj kući". "Moja će administracija zaustaviti krađu američkog blagostanja", rekao je Trump.

Dodao je da će SAD zaštititi svoju industriju i prihvatiti pravila igre koja će biti poštena prema američkim radnicima.

Prva izvršna uredba trebala bi osigurati da se u potpunosti prikupe sve uvozne carine te da se kazne uvoznici koji varaju, dok bi druga uredba trebala uključiti 90-dnevnu studiju kojom bi se prikupile informacije o "trgovinskim zloporabama" i antitržišnom ponašanju stranih zemalja. Ti bi se podaci kasnije upotrijebili da se oblikuju i donesu nove mjere trgovinske politike. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene