Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sjedinjene Države odlučne su nastaviti suradnju i partnerstvo s Europskom unijom, rekao je u ponedjeljak američki potpredsjednik Mike Pence, govoreći o odlučnom angažmanu predsjednika Donalda Trumpa u tom smjeru.


"Danas imam privilegiju, u ime predsjednika Trumpa, izraziti snažan angažman SAD-a u smislu nastavka suradnje i partnerstva s EU-om", kazao je Pence novinarima.

Vezani članci Slika nije dostupna "Trumpove 'zabrinjavajuće' izjave prijetnja su EU-u" Slika nije dostupna "NEMAMO DRUGU OPCIJU" Europski čelnici pozvali Trumpa na summit

Mikea Pencea primio je prvi puta u Bruxellesu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk, koji je izrazio želju da EU može računati na bezuvjetnu potporu Washingtona.

"Dogodilo se previše toga u vašoj zemlji i u Europskoj uniji tijekom proteklog mjeseca, bilo je puno novih i ponekad iznenađujućih mišljenja izrečenih o našim odnosima i našoj zajedničkoj sigurnosti da bismo se pravili da je sve kao i inače", rekao je Donald Tusk stojeći pred novinarima zajedno s Penceom.

Tusk je potom govorio o "ključnim zahtjevima" koje treba poštivati u odnosu između SAD-a i EU-a, te je naglasio da je od Pencea dobio jamstva da će ih nova američka administracija poštivati. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju