Američki predsjednik Donald Trump i dalje želi da se američke snage vrate u domovinu iz Sirije što je prije moguće, objavila je u nedjelju Bijela kuća, nakon što je francuski šef države Emmanuel Macron rekao da je uvjerio Trumpa da zadrži snage u Siriji dulje vremena.

Galerija


"Američka misija nije se promijenila – predsjednik je jasno rekao da želi da se američke snage vrate što je prije moguće", rekla je Sarah Sanders u priopćenju.

Vezani članci Summit G7 (Foto: AFP) Trump tvrdi da na summitu G7 nema napetosti: "Svi se jako dobro slažemo" Emmanuel Macron (Foto: AFP) Macron tvrdi da je uvjerio Trumpa da ne povlači američke snage iz Sirije, SAD nameće nove sankcije Rusiji

"Odlučni smo potpuno poraziti IS i stvoriti uvjete koji će spriječiti njegov povratak. Osim toga, očekujemo od naših regionalnih saveznika i partnera da preuzmu veću odgovornost i vojno i financijski kako bi se regija učinila sigurnom", rekla je.

Macron je u nedjelju rekao da je uvjerio američkog kolegu Trumpa koji je želio povući američke snage iz Sirije, da ih tamo zadrži.

U telefonskom razgovoru uoči zajedničkog američkog, francuskog i britanskog napada na sirijske vojne ciljeve u subotu, Macron je, kako je rekao, uvjerio Trumpa da se ne povlači iz Sirije.

"Uvjerili smo ga da je tamo potrebno ostati", kazao je. (Hina)