Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Trst: Zbog pljački uhićen hrvatski državljanin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija u utorak je u Trstu zbog pljački trgovina uhitila hrvatskoga državljanina Marka Šprema, o čemu je službenu obavijest zaprimio Generalni konzulat Republike Hrvatske u Trstu, potvrdilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Tršćanska je policija Šprema, kojeg je lokalni tisak zbog izgleda prozvao "Anđeosko lice", uhitila zbog šest pljački tršćanskih samoposluga, drogerija i parfumerija počinjenih u razdoblju od 28. veljače do 10. travnja, izvijestila je talijanska agencija Adnkronos.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Troje oslobođeno Irska: Hrvatski državljanin ostaje u pritvoru Slika nije dostupna Za 72 sata Irska: Hrvatskom državljaninu produljen pritvor

Šprem je iz trgovina ukrao ukupno pet tisuća eura, prenosi agencija.

Dvadesetdvogodišnji Šprem pljačke je uvijek izvodio otkrivena lica pa ga je prepoznalo nekoliko blagajnica. U pljačkama se koristio posrebrenim pištoljem plašljivcem koji je policija našla pod sjedištem njegova automobila, prenosi talijanska agencija i navodi da do sada u Italiji nije kažnjavan.

Šprem je, kako navodi talijanska agencija, igrao košarku za rovinjski klub i bio suvlasnik bara u Rovinju.

Mladić je prvotno poricao optužbe, a potom je sve priznao, izvješćuje talijanska agencija. Novac mu je, navodno, trebao kako bi isplatio novi automobil marke Ford kupljen bankovnim kreditom. Čini se da je potrošio sav ukraden novac, među ostalim i u shoppingu u Trstu, piše agencija i navodi da Šprem može biti osuđen na 4 do 12 godina zatvora zbog oružane pljačke.

Trenutačno se Šprem nalazi na raspolaganju sudskim vlastima u Trstu, potvrdilo je za Hinu Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene