Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguć i uragan

Tropska oluja Lidia prijeti sjeverozapadnoj obali Meksika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tropska oluja Lidia formirala se u Tihom oceanu nekih 290 kilometara jugoistočno od vrha meksičke savezne države Baja California, prijeteći da se u idućih nekoliko dana razvije u uragan, objavio je u srijedu američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Oluja se kreće u smjeru sjever-sjeverozapad brzinom oko 11 kilometara na sat, s maksimalnom snagom vjetra oko 64 kilometra na sat, uz očekivano djelomično jačanje tijekom idućih 48 sati, priopćio je NHC.

Pročitajte i ovo Kaos u Meksiku - 4 Policija bacila suzavac Drama u Meksiku: Kamionetom razbili vrata predsjedničke palače Slika nije dostupna Jako nevrijeme FOTO MEKSIKO POD VODOM: Turiste evakuiraju zračnim mostom

Zadrži li taj smjer i brzinu tijekom idućih nekoliko dana, kao što je prognozirano, njezino bi se središte do četvrtka kasnije poslijepodne trebalo naći nedaleko južnog vrha poluotoka Baja California.

"Lidia još uvijek ima potencijal pretvoriti se u uragan prije nego dotakne kopno", upozorava NHC.

Oluja prijeti obilnim kišama koje bi mogle uzrokovati po život opasne poplave i odrone blata, stoji u NHC-ovu upozorenju, uz dodatnu napomenu da postoji opasnost i od značajnog poplavljivanja priobalnog područja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene