Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje počinje 8. lipnja

Trojici policajaca u slučaju ubojstva Georgea Floyda određena jamčevina od milijun dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri policajca iz Minneapolisa optužena za pomaganje i poticanje na ubojstvo Georgea Floyda u četvrtak su prvi puta izvedena pred sud koji im je odredio jamčevinu za privremeno puštanje na slobodu od milijun dolara.

Policajac Derek Chauvin koji je prošlog tjedna u Minneapolisu nasilno priveo afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom gotovo devet minuta pritiskao vrat nakon čega je Floyd preminuo, optužen je za ubojstvo bez predumišljaja, odnosno ubojstvo drugog stupnja, dok su druga tri policajca koja su sudjelovala u uhićenju optužena za pomaganje i poticanje na ubojstvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Platio jamčevinu Policajac optužen za ubojstvo Georgea Floyda pušten na slobodu, odvjetnik obitelji ubijenog: ''To je daleko od pravde'' Slika nije dostupna skupili novac donacijama Jedan od policajaca osumnjičenih za ubojstvo Georgea Floyda pušten uz jamčevinu

Policajci, Thomas Lane, J. Alexander Kueng i Tou Thao, mogu po toj optužnici, ako će biti proglašeni krivima, biti osuđeni na do 40 godina zatvora.

Chauvin pred sud bi trebao biti izveden 8. lipnja.

Srmrt 46-godišnjeg Georgea Floyda izazvala je velike prosvjede diljem SAD-a protiv rasizma i policijske brutalnosti prema Afroamerikancima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene